MENU

DE DANS 

Dansschool Argentijnse tango – Tango Jubilo

Dansen in verbinding

De essentie van de Argentijnse tangodans is dat je in verbinding met je danspartner en met plezier op mooie tangomuziek kunt bewegen. Dat kan ieder danspaar op eigen wijze en op eigen dansniveau doen. Je doet samen iets leuks!

Vrijheid in de dans

De Argentijnse tango is een improvisatiedans. Dat wil zeggen dat er geen vaste patronen zijn. Wij bieden de legostenen waarmee je je eigen dans kunt samenstellen.

Ieder danspaar kan zo de eigen dansstijl ontdekken en ontwikkelen. Dat geeft vrijheid en zorgt er voor dat je snel uit je hoofd komt en in de flow van de dans.

Dansles bij Tango Jubilo

De leswijze die wij hanteren kan worden omschreven als gestructureerd en helder (natuurlijk wel met veel gezelligheid). Wij werken met eenvoudige oefeningen aan basistechniek, houding en balans.

Dit passen we toe bij pascombinaties en letten hierbij op de specifieke wensen en mogelijkheden van ieder danspaar. Uiteindelijk gaan we de pascombinaties vloeiend toepassen in de tangodans.

DE MUZIEK

Dansschool Argentijnse tango – Tango Jubilo

De bandoneon

Door de aanwezigheid van de bandoneon is tangomuziek duidelijk herkenbaar. Vele Argentijnse componisten en muzikanten hebben hun invloed doen gelden om de tangomuziek zo gevarieerd mogelijk te maken. Van sterk ritmisch tot lyrisch, van vrolijk naar prachtig verstild, en met of zonder zang.

Muziekstijlen

In de loop der tijd heeft de tangomuziek een aantal evoluties ondergaan waardoor er verschillende muziekstijlen zijn ontstaan.

Van de klassieke tango’s uit de Gouden Periode, langs de Tango Nuevo van onder andere Astor Piazolla tot aan de hedendaagse Neotango van bijvoorbeeld Gotan Project.

Een mooi aspect van de Argentijnse tangodans is dat je het ook kunt dansen op veel andere muziekstijlen. Deze prachtige nummers uit andere muzieksoorten noemen we Non-tango. 

Muziek bij Tango Jubilo

Tijdens onze tangolessen wisselen wij klassieke tangomuziek af met neotango en non-tango. Zo is het voor elk wat wils en kun je met alle muzieksoorten goed uit de voeten in de dans.

Ook op onze oefensalons en tangsalons hebben wij een 50/50 verdeling van klassieke en moderne tangomuziek.

Tangomuziek blijft altijd verrassen!

error: