MENU

Wat vinden de cursisten van onze tangolessen?

Marjolein & René

STARTERS

In januari hebben we meegedaan met de proefles Argentijnse tango bij Tango Jubilo. We waren meteen onder de indruk van de leuke, open en ongedwongen sfeer die er was. De hartelijkheid van Britt en de gedrevenheid van Pieter trokken ons over de streep om te deel te nemen aan de Starterscursus.

De lessen zijn zo ingericht dat je vanaf het begin al ervaart dat je aan het dansen bent. De basispas is gemakkelijk en daar konden we meteen dansend de zaal mee rond. Iedere les kwam er een nieuwe pascombinatie bij en na een aantal lessen waren er indrukwekkende vorderingen te zien. Er wordt ook voldoende herhaald, thuis oefenen is niet nodig.

Met de overige dansers klikt het goed. Kennelijk trekt de tango leuke mensen aan! Voor de dansles begroeten we elkaar hartelijk en na de les blijven de meesten gezellig naborrelen en uitdansen. De les is ons uitgaansavondje geworden waar wij wekelijks naar uitkijken.

Leonie & Gerard

HALFGEVORDERD

Na twee cursussen hebben wij ongemerkt al heel wat variaties in de benen. In de laatste cursus hebben we ook een aantal pascombinaties van de milonga geleerd. Daar word je vrolijk van! Snelle en levendige Zuid-Amerikaanse klanken, blijf dan maar eens zitten.

Er wordt niet alleen gedanst op de ‘klassieke’ Argentijnse tangomuziek, maar ook op moderne populaire muziek. Een eye-opener, wij dansen nu ook op Blof! Zijn we op een feestje, lekkere muziek, beginnen wij een tango te dansen. Mensen kijken, zeggen dat het er goed uitziet, waar we dat geleerd hebben? Bij Tango Jubilo!

Voor wat betreft de manier van lesgeven: niet alleen als paar krijg je feedback, ook individueel. Didactisch sterk is steeds de herhaling. Van de figuren en versieringen vergeet je gauw iets. Naast de herhalingen wordt in elke les een nieuwe pas aangeleerd en geoefend. Pieter en Britt kwijten zich met overgave aan die taak. Het is erg leuk om de passen en het ritme, kortom de tango, samen te overmeesteren. Blij dat we aan dit avontuur zijn begonnen.

Elize & Pascal

GEVORDERD

De slepende klanken van een mooie tango vullen de dansruimte. We staan al klaar en dansen in. Het is weer “Tangovrijdag”. Ons wekelijkse uur Argentijnse tangoles, met daarna een oefensalon met dans, drankjes en hapjes.

Milonguero Pieter en Milonguera Britt vertellen, doen voor, checken of we het begrijpen en zetten ons aan het werk. De dansers, die overigens van alle leeftijden zijn, proberen met overgave de pascombinaties uit. Vaak met succes, soms niet. Britt en Pieter sturen bij, oefenen als het moet even met je apart en nemen zo op innemende wijze geen genoegen met een mager resultaat.

En warempel: ook wij krijgen steeds meer pasjes onder de knie. Wij ervaren dat de tango ons veel plezier geeft!

Tango Jubilo - School voor Argentijnse tango
Tango dansen op vrijdag. Een leuk avondje uit!
error: