Wie geven er les?

Pieter Borger

Via omzwervingen langs ballroomdansen, danstheater, dansexpressie en moderne dans kwam ik in 2002 in aanraking met de Argentijnse tango. Na vele tangocursussen, workshops en tangoreizen ben ik sinds 2007 werkzaam als tangodocent.

Sinds 2009 ben ik ook werkzaam als tangodocent bij tangoschool Anna Rosa in Utrecht op alle dansniveau’s. Hier werk ik samen met diverse dansdocenten, waarbij het voor mij inspirerend is om met hen ervaringen uit te wisselen.

Vanuit mijn eigen danservaringen leer ik op een plezierige en gestructureerde wijze beginnende tangodansers de Argentijnse tango en zet bij gevorderde tangodansers de puntjes op de “i”.

Loes van Leeuwen

Een leven zonder dans en muziek is voor mij ondenkbaar. Op zevenjarige leeftijd begon ik met klassiek ballet, later kwamen daar jazz- en showballet bij. Hierin heb ik les gegeven aan kinderen en volwassenen. In 2004 kwam de Argentijnse tango op mijn pad! Als een blok viel ik voor deze prachtige combinatie van muziek en dans.

Na talloze cursussen, workshops en bezoeken aan tangosalons vond ik de tijd rijp om mijn ervaringen over te dragen aan anderen. Met veel plezier begeleid ik nu samen met Pieter onze cursisten naar de Argentijnse tango zodat zij zelf ook het genoegen hiervan kunnen beleven.

Reacties van cursisten

“In september hebben we meegedaan met de proefles Argentijnse tango bij Tango Jubilo. We waren meteen onder de indruk van de leuke, open en ongedwongen sfeer die er was. De hartelijkheid van Loes en de gedrevenheid van Pieter trokken ons over de streep om te starten met de Starterscursus.

De lessen zijn zo ingericht dat je vanaf het begin al ervaart dat je aan het dansen bent. De basispas is gemakkelijk en daar konden we meteen dansend de zaal mee rond. Iedere les kwam er een nieuwe pascombinatie bij en na een aantal lessen waren er indrukwekkende vorderingen te zien. Er wordt ook voldoende herhaald, thuis oefenen is niet nodig.

Met de overige dansers klikt het goed. Kennelijk trekt de tango leuke mensen aan! Voor de dansles begroeten we elkaar hartelijk en na de les blijven de meesten gezellig naborrelen en uitdansen. Wij ervaren dat de tango ons veel plezier geeft. De les is ons uitgaansavondje geworden waar wij wekelijks naar uitkijken.”

Marjolein en René

Starters

“Na twee cursussen hebben wij ongemerkt al heel wat variaties in de benen. In de laatste cursus hebben we ook een aantal pascombinaties van de milonga geleerd. Daar word je vrolijk van! Snelle en levendige Zuid-Amerikaanse klanken, blijf dan maar eens zitten.

Er wordt niet alleen gedanst op de ‘klassieke’ Argentijnse tangomuziek, maar ook op moderne populaire muziek. Een eye-opener, wij dansen nu ook op Blof! Zijn we op een feestje, lekkere muziek, beginnen wij een tango te dansen. Mensen kijken, zeggen dat het er goed uitziet, waar we dat geleerd hebben? Bij Tango Jubilo!

Voor wat betreft de manier van lesgeven: niet alleen als paar krijg je feedback, ook individueel. Didactisch sterk is steeds de herhaling. Van de figuren en versieringen vergeet je gauw iets. Naast de herhalingen wordt in elke les een nieuwe pas aangeleerd en geoefend. Pieter en Loes kwijten zich met overgave aan die taak. Het is erg leuk om de passen en het ritme, kortom de tango, samen te overmeesteren. Blij dat we aan dit avontuur zijn begonnen.

Leonie en Gerard

Halfgevorderd