Wie geven er tangoles?

Pieter Borger

Via omzwervingen langs ballroomdansen, danstheater, dansexpressie en moderne dans kwam ik in de zomer van 2002 voor het eerst in aanraking met de Argentijnse tango. Bij toeval belandde ik in een tangosalon en raakte onder de indruk van deze prachtige dans. Volledig anders dan de tango bij ballroom. Er was geen vast patroon te herkennen in de dans en toch begrepen de dansers elkaar perfect. Dit was wat ik zocht, een dans met improvisatie die toch samen met een danspartner gedanst kan worden.
Alt text

Met tangocursussen bij diverse tangoscholen heb ik mij de Argentijnse tango eigen gemaakt. Daarnaast ook vele workshops gevolgd, tangoweken in het buitenland gedaan en privélessen genomen voor verdieping en de fijne kneepjes van de tangodans.

Sinds 2009 ben ik met veel genoegen ook werkzaam als tangodocent bij de school voor Argentijnse Tango Anna Rosa in Utrecht. Hier werk ik samen met een keur aan ervaren dansdocenten, waarbij het voor mij een verrijking is om met hen ervaringen uit te wisselen.

Ik vind het geweldig om de deur naar het beleven van de Argentijnse tango te openen voor ieder danspaar. Vanuit mijn eigen danservaringen leer ik op een plezierige en doeltreffende manier beginnende tangodansers de Argentijnse tango en zet ik bij gevorderde tangodansers de puntjes op de ‘i’.

Loes van Leeuwen

Een leven zonder dans en muziek is voor mij ondenkbaar. Als meisje van een jaar of zeven begon ik met klassiek ballet, later kwam daar jazz- en weer later showballet bij. Hierin heb ik les gegeven aan kinderen en volwassenen. Ook heb ik met heel veel plezier tien jaar gedanst en gezongen bij The Riverside Follies, geef yogales en ben gediplomeerd coach.

En toen kwam in 2004 de tango op mijn pad! Als een blok viel ik voor deze prachtige combinatie van muziek en dans. Vanaf dat moment ben ik helemaal opgegaan in de Argentijnse tango. Na vele cursussen, workshops en talloze bezoeken aan tangosalons vond ik de tijd rijp om mijn ervaringen over te dragen aan anderen. Met mijn dans/showachtergrond en tango-ervaring begeleid ik nu met veel plezier, samen met Pieter, onze cursisten naar de Argentijnse tango zodat zij zelf ook het genoegen hiervan kunnen beleven.