Wat voor schoenen/kleding?

Wat voor schoenen?

Tangoschoenen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn voor tango echter geen speciale dansschoenen vereist. In een later stadium, als men meer zicht heeft op de eigen voorkeuren, kan men desgewenst tangoschoenen aanschaffen.

Voor dames is het niet nodig om op schoenen met hoge hakken te dansen. Wel is het belangrijk om schoenen met enigszins gladde zolen te hebben (bijvoorbeeld leer) omdat dames meer moeten draaien in de tangodans. Met een stroeve zool gaat dat moeilijkheden opleveren voor de knieën, dus liever geen schoenen met rubber zolen.

Voorbeelden damesschoenen

Ook heren kunnen het beste gebruik maken van schoenen met leren zolen.

Voorbeelden herenschoenen

Danssneakers

Tegenwoordig wordt er in de tango ook veel gebruik gemaakt van danssneakers. Dit zijn comfortabele dansschoenen waarbij de zool onder de hak los is van de zool onder de voorvoet. Zo heeft men optimale bewegingsvrijheid. Dit type schoen is voor zowel dames als heren.

Voorbeeld van danssneakers

Wat voor kleding?

In principe is alle kleding geschikt, van spijkerbroek tot maatpak, zolang de kleding maar comfortabel zit. In geval van een jurk of rok, liever niet te lang omdat anders het zicht voor eventuele correcties wordt ontnomen.

Foto 10