Reacties privéleerlingen

Hieronder staan enkele reacties van cursisten zodat je een beeld kunt krijgen van de sfeer tijdens de privélessen.

Annemarie

Ik weet het nog heel goed, de eerste keer dat ik in mijn auto stapte na de eerste privéles Argentijnse tango.  “Ik wil helemaal niet naar huis.” dacht ik. “Het liefst ga ik terug en neem nog een paar lessen.” Wat ik allemaal geleerd had in één les was indrukwekkend!

Al jaren wilde ik de Argentijnse tango leren, maar het kwam er niet van. Drukte was eerst de oorzaak en daarna kon ik bij geen enkele tangoschool terecht die ik benaderde; ik had een vaste danspartner nodig, zelfs voor privélessen. Bij Tango Jubilo was dat niet nodig, want Pieter is niet alleen je docent maar tegelijkertijd ook je danspartner. Toen ik dat las maakte ik meteen een afspraak.

Argentijnse tango is geen voorspelbare dans en dat maakt het heel bijzonder. Als dame laat je je leiden door de heer. Je weet niet wat er komen gaat, de tango is een gevoelsdans. Dat gevoel ontbrak bij mij in het begin. Ik was erg gefocust op de pasjes.

Men vertelde mij dat een docent je alleen de pasjes kan aanleren, “Het gevoel heb je of heb je niet”. Maar dat bleek niet te kloppen, want een goede docent is in staat zelfs het gevoel bij de cursist te ontwikkelen.

Langzaam liet ik de pasjes los en gaf mij over aan de dans. Dat kwam ook omdat ik me snel op mijn gemak voelde bij Pieter. Hij is heel goed in staat om zijn ervaring in de Argentijnse tango over te brengen en dat doet hij met veel geduld. En wat ook belangrijk is: je kunt altijd lachen met hem.

Het dansen met Pieter voelt als ontspanning, terwijl je elke keer weer veel nieuwe dingen van de tango leert. Dat ik thuis niet kon oefenen maakte niets uit omdat al het geleerde aan het begin van elke privéles consequent herhaald wordt.

Lisa en Ben

Op het Internet hadden wij al veel tangofilmpjes gezien die ons inspireerden. Maar dat wij na 10 privélessen al zo goed de Argentijnse tango konden dansen hadden wij niet verwacht. Dat is het voordeel van privélessen!

Je krijgt de volle aandacht van de docent, fouten worden meteen gecorrigeerd. De voor ons moeilijke aspecten kregen extra aandacht. Stapje voor stapje werden we naar het dansen van de Argentijnse tango geleid.

Pieter leert je pascombinaties die veelvuldig in tangosalons worden gebruikt. Zo wordt iedere tangosalon waar ook ter wereld toegankelijk! En dat heeft ons al veel dansplezier gebracht  🙂